x
Denns webbplats använder cookies. Mer info. Det är ok

Om oss

Livsmedelskollens huvudsyfte är att underlätta för den vardaglige konsumenten att tolka innehållet i ät- och drickbara produkter. Detta är absolut ingen magi, det mesta står oftast på förpackningen!

Men pga olika anledningar är dessa inte alltid så lätta att tolka. Små förpackningar, liten text, utspridd text, liknande färg som bakgrunden, blank yta, text bakom veck och glipor, flera språk, i kombination med en alltför ofta stressig vardag gör att man inte har tid, tålamod eller ork att läsa.

Sen är det inte heller alltid så lätt att veta vad alla ingredienser är för något! Är det en naturlig råvara, en tillsats, socker osv.

På livsmedelskollen får du allt i klartext. Ingredienser tydligt på ett språk. Tillsatser, aromer, socker och annat uppdelat i sina egna rutor. Näringsvärden, % av ditt rekommenderade dagliga behov, allergener, märkningar som tex MSC, fairtraide, eko och nyckelhålsmärkning. Veganskt, vegetariskt, palmolja, fläsk, koffein och taurin är en del du ser märkningar för. Helt enkel all information du behöver för ditt livsmedel.

Alla produkter granskas och redigeras manuellt innan de läggs till, en åt gången. Därav tar det sin tid att nya livsmedel tillkommer i vår databas. Men vi arbetar så fort vi bara kan för att få med så många livsmedel som möjligt.

Mat är källan til livet och därför en självklarhet att det ska vara enkelt att se vad man stoppar i sig, vilken anledning man än har!

Scroll