x
Denns webbplats använder cookies. Mer info. Det är ok
Article Image
Detox

Detox betyder avgiftning och vars syfte är att driva ut slaggprodukter ur kroppen.


Det finns olika varianter av detox, det finns till exempel en som går ut på att du följer ett kostprogram i två till fyra veckor. Under denna tid ska du äta mer frukt och grönsaker samt mer vegetariskt mat och utesluta socker, koffein, färdigrätter, nikotin och alkohol.
Det finns inget vetenskapligt stöd för att kroppen verkligen avgiftas men metoden döms heller inte ut eftersom den visar hälsovinster hos de som prövat.

En annan detoxmetod går ut på att välja en form av smoothie-bowls, en matigare smoothie eller krämig soppa och då handlar det om en veckas kur. Det gäller att koncentrera sig på grönsaker och frukt och utesluta socker, salt, bröd, mejeriprodukter, kaffe och svart te, choklad, pasta, potatis och ris. De första dagarna kan då vara tuffa med huvudvärk och trötthet, men efter runt tre dagar brukar de flesta må bättre. Många blir av med överskottsvätska och kan tappa upp till 3 kilo på en vecka.Dietens Syfte:
Gå ned i vikt samt rensa kroppen från slaggprodukter

Huvudkost:
Mer frukt och grönsaker samt mer vegetariskt mat. Eller en form av smoothie-bowls, en matigare smoothie eller krämig soppa. (Beroende på vilken metod man väljer)


Välj Bort:
Socker, koffein, färdigrätter, nikotin och alkohol. Eller socker, salt, bröd, mejeriprodukter, kaffe och svart te, choklad, pasta, potatis och ris. (Beroende på vilken metod man väljer)

Fördelar:
Det kan kännas bra att under begränsad tid göra något som sägs rena kroppen.

Nackdelar:
Kan bli tufft att bara ”äta” mer eller mindre flytande under en vecka. Det kan också vara jobbigt med trötthet och huvudvärk i början av perioden.

Passar:
Dig som vill göra något radikalt under en kortare tid för att komma igång med en bättre livsstil.

Viktnedgång:
Runt 1-3 kilo i veckan.


Källa: Hälsoliv

Scroll