x
Denns webbplats använder cookies. Mer info. Det är ok
Article Image
Kyckling Styckdetaljer

Kycklingbröstfilé
Bröstfilén är ett milt, magert kött. Filéer med skinnet kvar har mer smak, blir saftigare och får och en krispigare yta efter stekning. Filéer utan skinn är lämplig att helsteka eller strimla till grytor, soppor och wokade rätter. Filéer som behandlats med en saltlösning kallas för marinerade eller mörade, saltlösningen som sprutats in i köttet gör att det blir mjukare och saftigare efter tillagning.


Kycklingbröst Supreme
Kycklingbröst med skinn och del av vingbenet kvar kallas för kycklingbröst eller kycklingfilé Supreme.


Kycklinginnerfilé
Innerfilén är mör och mjäll och sitter på insidan av kycklingbröstfilén. Är utmärkt som del av ett grillspett eller att strimlas ner i en wok.
Kycklinglårfilé (med eller utan skinn och ben)
Lårfilén har ett något mörkare kött som blir saftigt och mört. Det är utmärkt att ugnssteka eller skära i mindre bitar och blanda i en gryta eller en wok.Kycklinglår
Låret är en saftig, smakrik del från det övre lårbenet som passar bra att grilla och ugnssteka. Benet och skinnet ger smak till köttet.


Kycklingklubba
Kycklingklubba är det undre och övre lårbenet. Klubban är utmärkt att grilla eller steka, skinnet och benet ger ett saftigt och smakrikt kött. Det finns klubbor med och utan del av ryggben. Klubba utan del av ryggben brukar kallas anatomiskt styckad.


Kycklingben/Drumstick
Kycklingbenet, eller drumstick, är det undre lårbenet, det vill säga den nedersta, greppvänliga delen av kycklingklubban. Köttet är mörkt och saftigt. Kycklingben passar i grytor, till exempel i en klassisk coq au vin, eller att grilla eller ugnssteka.


Vinge (vinglår, mellandel eller midwing, spets)
Kycklingvinge kan med fördel knaperstekas i ugnen. Kycklingvingar som grillas blir knapriga och smakrika. Vingens mellandel innehåller lite mer kött. Marinera
före grillning.

Scroll