x
Denns webbplats använder cookies. Mer info. Det är ok
Article Image
Skånemejerier

Ett älskat varumärke
Vi värnar om den svenska mjölkbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Skånemejerier är så mycket mer än ett mejeri i Skåne. Att våra mejerivaror är goda vet väl alla. Men de senaste åren har vi förstått att varumärket Skånemejerier står för så mycket mer. Att handla mjölk som är producerad i Sverige är för många en aktiv handling, ett ställningstagande. Det har skapat en närhet till våra konsumenter som vi är oerhört stolta och glada för.

• Vi sysselsätter drygt 600 medarbetare direkt och många fler i vår närhet.
• Cirka 400 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till våra mejerier. Titta gärna in hos familjen Sjöland, en av våra leverantörer.

Skånemejerier ingår sedan sommaren 2012 i mejerigruppen Groupe Lactalis. Följ oss gärna på LinkedIn.

Det påhittiga mejeriet
Vi utvecklar nya smarta matlagningsprodukter, vi gör yoghurtkvarg utan tillsatt socker som dessutom på konsumenternas begäran är laktosfri och innehåller extra protein och D-vitamin. Våra mjölkbönder följer med oss ut i butik för att presentera produkter och vi skapar ostar med smak av det där lilla extra. Vad vi gör i morgon klurar vi redan på idag. Var så säker på att det är något vi inte gjort förut. Det är så det är att vara påhittig.

Våra nyckelord: närhet, smak och hälsa
Det är de tre stadiga benen vi står på – Ungefär som en gammal hederlig trebent mjölkapall.

Närhet
Att känna till matens ursprung blir allt viktigare, både som en garanti för kvalitet och en känsla för värdet av våra livsmedel. Vi har idag ca 360 mjölkgårdar som levererar mjölk till oss på Skånemejerier. Vi besöker varje gård i genomsnitt två gånger per år, så därför känner vi alla våra bönder väl. Varje mjölkbonde är lika viktig för oss oavsett hur många kor de har på gården. Närhet betyder också att vi ska vara nära dig som konsument. Det ska alltid vara lätt att få tag på oss, och vi ska lyssna och reagera, snabbt!

Smak
Mjölk är inte alltid samma sak som mjölk. Yoghurt kan vara krämig på olika sätt och filmjölk som produceras varsamt smakar bättre. Smöret får olika smak beroende på hur den kärnas och hantverksskicklighet är avgörande för en välsmakande ost. Smak går inte att mäta i siffror. Den måste upplevas!

Hälsa
Att må bra och leva hälsosamt handlar mycket om att äta ren, näringsriktig mat och produkter med nyttiga bakterier, men också om motion, gemenskap och glädje. Med våra produkter vill vi erbjuda den medvetna konsumenten mejeriprodukter som bidrar till hälsa och livskvalitet. Med hälsa menar vi också att djuren på mjölkgårdarna har det bra och är friska. Läs mer om hur våra mjölkbönder jobbar ute på gårdarna här.


Kontakt:
Skånemejerier
205 03 Malmö
Tel: 040-619 30 00

Scroll